بخش تحقیقات سبزی، صیفی و حبوبات آبی

                                                    

          دكتر احمدموسي پورگرجي                                      دكتر محمود باقری

          (دكتري بيوتكنولوژي گياهي)        (دكتري اصلاح نباتات- ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک)

                  رئیس بخش                                                    معاون بخش

     

    تحقيقات مربوط به محصولات سبزي، صيفي و حبوبات آبي از بدو تأسيس موسسة تحقيقات اصلاح و تهية نهال و بذر در سال 1339 به ‌صورت يك برنامة مدون در بخش تحقيقات باغباني شروع شد و در سال 1358 با تأسيس بخش تحقيقات سبزي و صيفي و بخش تحقيقات حبوبات، ادامه يافت. در سال 1377 بخش تحقیقات سبزی و صیفی به دو بخش سیب زمینی و پیاز و بخش سبزی صیفی تقسیم شد. بخش سیب زمینی و پیاز با بخش تحقیقات حبوبات ادغام و تحت عنوان بخش تحقیقات سیب زمینی پیاز و حبوبات آبی در ستاد کرج ادامه فعالیت داشت. بخش سبزی صیفی هم به مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین منتقل شد. با تغيير سياستگزاري‌ها و ادغام دو بخش تحقيقات سيب‌زميني پياز و حبوبات آبي كرج و بخش تحقيقات سبزي و صيفي ورامين در سال 1388، بخش واحدي به ‌نام بخش تحقيقات سبزي صيفي و حبوبات آبي به‌ عنوان ستاد برنامه‌ريزي و سياستگزاري تحقيقات سبزي، صيفي و حبوبات آبي كشور فعاليت خود را در ستاد موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج ادامه داد. در سال 1395 و متعاقب تشکیل موسسه علوم باغبانی، تحقیقات تعدادی از محصولات این بخش به موسسه علوم باغبانی و ذیل پژوهشکده سبزی، صیفی انتقال یافته ولیکن شاکله اصلی بخش تحت همان عنوان بخش تحقیقات سبزی، صیفی و حبوبات آبی در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر باقی ماند.
    بخش تحقيقات سبزي، صيفي و حبوبات آبي محصولات متنوعي را در دست بررسي و تحقيق دارد. از مهم ترين محصولات اين بخش مي‌توان به سيب‌زميني، پياز، گوجه‌فرنگي، فلفل، بادمجان، کینوا، لوبیا سبز، نخودفرنگی، انواع لوبيا (چيتي، سفيد، قرمز و چشم بلبلی)، نخود، باقلا و ماش اشاره كرد. از دستاوردهاي مهم سال‌هاي اخير این بخش مي‌توان به اصلاح و معرفی 9 رقم سيب زميني، 1 رقم پیاز، 10 رقم بادمجان، 2 رقم هیبرید گوجه فرنگی، 2 رقم هیبرید فلفل، 1 رقم سير، 1 رقم نخود، 3 رقم كاهو، 1 رقم طالبي، 2 رقم خربزه، 1 رقم اسفناج، 6 رقم لوبيا قرمز، 4 رقم لوبيا سفيد، 3 رقم لوبيا چيتي، 2 رقم ماش،4 رقم باقلا و 2 رقم پاچ باقلا اشاره كرد. 
    با برنامه‌ريزي‌هاي انجام‌شده ارقام مناسبي از سيب‌زميني، پیاز، گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل، کینوا، لوبیاسبز، نخودفرنگی، لوبيا چيتي، لوبيا قرمز، لوبيا سفيد، ماش، باقلا و پاچ باقلا (به صورت آزادگرده افشان و هیبرید) در دست معرفي می باشند. 


    6.1.8.0
    گروه دورانV6.1.8.0