رؤسای مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر از بدو تأسیس (سال 1338) تاکنون
خلاصه

khadivi2.jpg

مهندس حسین قلی خدیوی  1338 تا 1342    

تاریخ تولد: 1294 / تاریخ وفات: 1385
 

مهندس خدیوی متولد تبریز بود. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را تا کلاس پنجم در همان شهر به پایان رساند. در سال 1311 به تهران آمد و در دبیرستان دارالفنون ششم متوسطه را تمام کرد. در سال 1312 وارد " مدرسه عالی فلاحت" (دانشکده کشاورزی) کرج گردید. در سال 1315 از آن فارغ‌التحصیل شد. او در همان سال به فرانسه رفت و در دانشگاه سوربن در رشته باغبانی به تحصیل پرداخت و در سال 1318 با تخصص در این رشته به کشور بازگشت. در آن سال‌ها مدرسه عالی فلاحت یا دانشکده کشاورزی بخشی از وزارت کشاورزی بود. مهندس خدیوی به استخدام وزارت کشاورزی درآمد و در دانشکده کشاورزی، رشته باغبانی را تدریس می‌کرد. 
در سال 1326 دانشکده کشاورزی به دانشگاه پیوست. 
مهندس خدیوی ازجمله استادانی بود که پس از جدا شدن دانشکده در وزارت کشاورزی باقی ماند. از این تاریخ خدمات خدیوی نه تدریس و تعلیم بلکه در زمینهٔ امور اجرایی و عملی بود. 
چندی رئیس اداره تهیه بذر چغندرقند و سپس مدتی مدیرکل زراعت بود. بزرگ‌ترین خدمت مهندس خدیوی در این دوران تهیه و تصویب قانون (( موسسه تهیه و اصلاح بذر و نهال )) بود. که با همیاری همکاران خود در سال 1338 انجام شد و خود مهندس خدیوی نیز به ریاست آن منصوب شد. این موسسه در اصلاح و تهیه بذر مرغوب گندم و پنبه و برنج و انتخاب ارقام نیشکر و درختان میوه خدمات قابل‌توجهی به کشاورزی ایران انجام داده است. 
مهندس خدیوی در سال 1341 به معاونت فنی و پارلمانی وزارت کشاورزی رسید و در سال 1345 از این سمت استعفا داد و به بخش فعالیت‌های بازار پیوست. خدمات خدیوی در این بخش از زندگی بسیار بااهمیت است. او رئیس شرکت کشت و توسعه دانه‌های روغنی شد که به‌وسیله شرکت‌های خصوصی  روغن نباتی برای تهیه دانه‌های روغنی موردنیاز ایران تأسیس‌شده بود. او و همکاران و کارشناسان شرکت توانستند لوبیای روغنی (سویا) را از آمریکا بیاورند و کشت آن را مرسوم سازند و آن را توسعه دهند و زراعت آفتابگردان و گل‌رنگ را که در ایران به‌صورت حاشیه‌ای وجود داشت، به‌ عنوان زراعتی اصلی در نظام تولید کشاورزی در سطح وسیع ترویج کنند.

خلاصه

 sheibani2.jpg

مهندس حسین علی شیبانی 1343 تا  1345 (فوق لیسانس ژنتیک)

تاریخ تولد: روز 09  ماه  02   سال 1299  /  تاریخ وفات: روز  15  ماه  04  سال 1375
 

1333-1356: مشغول خدمت در اداره کل غلات با سمت های : ریاست اداره اصلاح و نباتات – معاون و سپس ریاست موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر – تدریس در دانشگاههای شیراز و تهران 
در سال 1333 : نماینده ایران در کشور سوریه جهت شرکت در کنفرانس بین اللملی گندم و جو 
در سال 1334: نماینده ایران در کراچی جهت شرکت در کنفرانس بین اللملی غلات
در سال 1337: یکبار نماینده ایران و ریاست کنفرانس غلات در کشور کانادا برای اخذ مدرک فوق لیسانس در رشته ژنتیک 
در سال 1356: نماینده ایران و ریاست کنفرانس دانه های روغنی در اسپانیا
فعالیت های علمی و تحقیقاتی در مورد غلات: تاسیس انجمن ژنتیک و نشریه علمی نهال و بذر  

خلاصه

 diba 2.jpg

مهندس اسماعیل دیبا  1345 تا 1347

مهندس دیبا در سال 1315 دانش آموخته دانشکده کشاورزی کرج بوده و در سال 1345 تا 1347 رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بوده است

در سال  1348 به عنوان مدیر عامل بنگاه توسعه ماشین های کشاورزی فعالیت داشته است.

خلاصه

 tajbakhsh2.jpg

مهندس هاشم تاجبخش 1347 تا 1349 (کارشناشی کشاورزی باغبانی)   

تاریخ تولد: روز 1 0  ماه  7 0   سال  1297  /  تاریخ وفات:  روز    ماه      سال 

در سال 1321 دانش آموخته دانشکده کشاورزی کرج بوده و سال 1346 زمان اصلاحات ارضی مدیر کل کشاورزی کرمانشاه شد. 

در سال 1347 تا 1349 به عنوان رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر فعالیت داشته است.
 

خلاصه

 sheibani2.jpg

مهندس حسین علی شیبانی 1349 تا 1356  (فوق لیسانس ژنتیک)

تاریخ تولد: روز 09  ماه  02   سال 1299  /  تاریخ وفات: روز  15  ماه  04  سال 1375
 

1333-1356: مشغول خدمت در اداره کل غلات با سمت های : ریاست اداره اصلاح و نباتات – معاون و سپس ریاست موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر – تدریس در دانشگاههای شیراز و تهران 
در سال 1333 : نماینده ایران در کشور سوریه جهت شرکت در کنفرانس بین اللملی گندم و جو 
در سال 1334: نماینده ایران در کراچی جهت شرکت در کنفرانس بین اللملی غلات
در سال 1337: یکبار نماینده ایران و ریاست کنفرانس غلات در کشور کانادا برای اخذ مدرک فوق لیسانس در رشته ژنتیک 
در سال 1356: نماینده ایران و ریاست کنفرانس دانه های روغنی در اسپانیا
فعالیت های علمی و تحقیقاتی در مورد غلات: تاسیس انجمن ژنتیک و نشریه علمی نهال و بذر  

خلاصه

 roboobi2.jpg

تاریخ تولد: روز13  ماه   11    سال  1313  /   تاریخ وفات:  روز     ماه      سال 1391

آقای مهندس ربوبی در سالهای قبل از انقلاب به مدت 15 سال مدیریت و مسئولیت تحقیقات پنبه کشور را به عهده داشت. در آن  زمان ایران با داشتن 360 هزار هکتار مزارع پنبه یکی از کشورهای عمده پنبه خیز دنیا محسوب میشد و صادرات فرش و پنبه مهمترین صادرات غیر نفتی ایران بود که نقش بزرگی در اقتصاد کشور داشت.ولی دو مانع بزرگ موجب تنزل شدید میزان محصول پنبه کشور شده و هر ساله خسارات زیادی به زارعین پنبه کار کشور وارد می کرد یکی استفاده از ارقام بومی غیر اصلاح شده با عملکرد و کیفیت بسیار پائین و دیگری وجود دو بیماری قارچی در مناطق شمالی کشور بود.
مدیریت آقای مهندس ربوبی در هدایت یک گروه کارشناسان ایرانی و فرانسوی طی سالها تلاش و بررسی در سطح کشور و با اعمال روشهای علمی اصلاح نباتات منجر به تولید دو رقم بذر اصلاح شده و بسیار پر محصول و کاملا مقاوم به بیماری گردیدکه به نام ساحل و ورامین نامگذاری شد و به صورت بذر مادری در اختیار زارعین قرار گرفت. کاشت ارقام مذکور هم میزان تولید را چند برابر افزایش داد و هم با کنترل بیماریها موجب توسعه سطح کشت پنبه کشور و بالا رفتن درآمد زارعین گردید.  صادرات الیاف پنبه چند برابر و درآمد ارزی کشور از این بابت افزایش چشمگیر یافت.
مهندس ربوبی شخصا از آمریکا بذر پنبه ای به نام (اکالا) را با خود به ایران آورد و بعد از سالها بررسی و اعمال روشهای زراعی و علمی، رقم جدیدی به نام اکالای ایران ایجاد شد که از نظر کیفیت الیاف شهرت بین الملی یافت و هنوز در ایران و کشورهای پنبه خیز دیگر دنیا مورد استفاده است.
مهندس ربوبی بعد از بازنشستگی چند سالی به عنوان مشاور در سازمان پژوهشهای علمی کشور خدمت نمود و با استفاده از اشعه رادیواکتیو و ایجاد تغییرات ژنتیکی در بذر موفق به انتخاب ارقام جدیدی گردید که در حقیقت آغازی برای اجرای روشهای مهندسی ژنتیک در ایران بود.
شادروان مهندس ربوبی از سال 1345 لغایت 1356 مسئولیت مرکز اصلاح بذر ورامین را بر عهده داشتند.

خلاصه

 vahabian2.jpg

دکتر محمد علی وهابیان 1358 تا 1358 (دکترای متخصص امور کشاورزی)

تاریخ تولد: روز  015   ماه   08    سال  1317 

سوابق تحصیلی: 
کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته زراعت از دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کارآموزی در رشته اصلاح غلات در موسسه سیمیت مکزیک و دکتری رشته اصلاح نباتات از دانشگاه ایالتی اورگان آمریکا در سال 1976 میلادی 
برخی از سوابق علمی و اجرایی: 
رییس بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر (1356)
مدرس زراعت و اصلاح نباتات در دانشگاه تربیت مدرس 1362-1363
رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر (1362- 1365)
عضو هیات ممیزه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی (1363-1365)
معاون برنامه ریزی و توسعه و مدیر زراعت کشت و صنعت و دامپروری مغان( 1366-1368)
مشاور ارشد مدیران عامل شرکت مغان (از 1377 تاکنون)
 مدیرعامل  شرکت  joint venture ارس  بذر( از 1377 تاکنون) 
 مسئول گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تربیت مدرس
برخی از سوابق علمی و پژوهشی: 
راهنمایی و مشاوره دانشجویان دکتری وکارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس 
شرکت در سمینارها و کنگره های بین المللی (و ارائه مقاله در برخی از آن ها) حدود 35 مورد 
 انتشار مقالات نمایه شده در ISI و مقالات علمی-پژوهشی داخلی و ارائه مقالات علمی در کنفرانس‌های داخلی و خارجی
 انتخاب و معرفی و کمک موثر به ترویج ارقام جدید گندم بهاره با منشا سیمیت از جمله 4 رقم گندم نان و 2 رقم جو که منجر به تغییر چشمگیر در سیمای گندمزارهای کشور در دهه های 40 تا 70 گردید. 
انتخاب و بومی سازی ارقام جدید چغندرقند و ترویج تکنولوژی مربوطه در دهه 70 که با کمک همه کارشناسان بخش، نهایتا منجر به افزایش عملکرد چغندرقند کشور از حدود 25 تن در هکتار به بیش از 55 تن در هکتار گردید.  
برخی از فعالیت-های شاخص ملی و بین المللی: 
وی با تجربه پژوهش در موسسه بین المللی سیمیت و همکاری با بنیانگذار انقلاب سبز مرحوم نورمن بورلاگ، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر را به عنوان یکی از بالنده ترین واحدهای پژوهشی کشور مبدل کرد که حتی امروز نیز با گذشت قریب به سی سال و منفک شدن تعداد زیادی پژوهشگاه و موسسه تحقیقاتی از آن، از پیشرفته ترین و موثرترین واحدهای پژوهشی کاربردی کشور شناخته می‌شود. 
وی سمت استادی بسیاری از نخبگان و مدیران ارشد حوزه زراعت و اصلاح نباتات امروز کشور را بر عهده دارد. تاثیرگذاری او بر نسل جدید پژوهشگران از طریق انتشار مقالات علمی در دهه 1970 و 1980 میلادی که تعداد مقالات کل کشور در همه رسته ها به زحمت به 250 عدد می‌رسید بسیار شگرف بوده است. پس از بازنشستگی، فعالیت اصلاح بذر و معرفی ارقام از سوی بخش خصوصی با مدیریت وی آهنگ سریعتری بخود گرفت. از جمله انتخاب و معرفی 6 رقم گندم فرانسوی در دهه 70 که توسعه آن ها نهایتا سطحی حدود 300 هزار هکتار از گندمزارهای کشور را در دهه 80 در بر گرفت (2 رقم از آن ها هنوز هم در سطح وسیع کشت می شوند). 
انتخاب، معرفی و کمک به ترویج 6 رقم جدید گندم با منشا فرانسوی در دهه 90 که تاثیرات ارقام نیمه بهاره آن در عملکرد مناطق شمالی کشور ملموس بوده و ارقام زمستانه نیز در آینده نزدیک سطح قابل توجهی از گندمزارهای کشور را تحت پوشش قرار خواهد داد.

خلاصه

 kashani 2.jpg

مهندس محمد کاشانی 1358 تا 1359 (فوق لیسانس کشاورزی)

تاریخ تولد: روز     19   ماه     10   سال تولد  1314  /    تاریخ وفات:  روز     18      ماه      09   سال 1397
 

مهندس سید محمد کاشانی در یکی از روز های سرد زمستان سال 1314 در شهر اردبیل در خانواده ای سادات چشم به جهان گشود تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهر اردبیل به پایان رساند و بلافاصله به دانشکده کشاورزی دانشگاه جندی شاپور اهواز راه یافت و موفق به اخذ درجه لیسانس مهندسی از این دانشگاه گردید و پس از چندی با ادامه تحصیل در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران با درجه فوق لیسانس در رشته باغبانی از این دانشگاه فارغ التحصیل گردید.
با تصویب قانون تشکیل موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در سال 1339 باعلاقه فراوانی که به امر تحقیق در او وجود داشت به استخدام این موسسه درآمد و با عنوان محقق بر روی اصلاح خرما بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اهواز منتقل گردید و علاوه بر تحقیق در سالهای متمادی، ریاست بخش تحقیقات نهال و بذر و مرکز تحقیقات کشاورزی استان خوزستان را نیز عهده دار بود. مهندس کاشانی با عشق و علاقه وصف ناشدنی در سمت مجری تحقیقات خرما با سایر همکاران در باغات خرما به کار تحقیق و پژوهش پرداخت تا موفق به نامگذاری و معرفی ارقام و واریته های پرمحصول خرما و دارای ویژگیهای منحصر به فرد از جمله رقم مجول گردید. ایشان در سال 1358 به موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در کرج با سمت معاونت و مدتی هم در جایگاه پر مسئولیت ریاست موسسه منتقل گردید. وی مسئول راه اندازی موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری شد و پس از تشکیل این موسسه، مدتی ریاست موسسه جدید را بر عهده داشت تا اینکه در سال 1376 با کوله باری از تجربیات ارزنده به افتخار بازنشستگی نائل آمد. ایشان پس از بازنشستگی، مدتی را به عنوان مشاور مدیرکل میوه های گرمسیری معاونت باغبانی با آن مجموعه همکاری نموده و برای مدت دو سال هم به عنوان نماینده یونیدو (یکی از زیر مجموعه های سازمان ملل متحد) که وظیفه آن فعالیت در زمینه تحقیقات صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی به ویژه خرما درکشورهای مختلف جهان می باشد انجام وظیفه نمود. ایجاد کلکسیون های خرما در مناطق مختلف به خصوص در ایستگاه گلستان اهواز، یکی از چندین یادگارهای مهندس محمد کاشانی در دوره خدمت خود در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر بوده است.

خلاصه

 bigdeli 2.jpg

مهندس ابراهیم بیگدلی 1359 تا 1362 (فوق لیسانس مهندسی کشاورزی)

تاریخ تولد: روز   01   ماه  05  سال تولد  1317
 

 سال 1359 مسئول بررسی های باغبانی و رئیس ایستگاه های کشاورزی بهشهر،رامسر،اهواز و لاهیجان 
از سال 1359تا فروردین 1359 معاون و تا مهر1359رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
 سرپرستی دفتر برنامه و بودجه در سال 1362
 مسئولیت دبیر شورای عالی تات به مدت 7 سال 
رئیس کمیته امور فنی و تحقیقات موسسه اصلاح و بذر به مدت 8 سال 
سرپرستی مرکز تحقیقات کشاورزی خوزستان به مدت 17 سال و همزمان معاونت موسسه تحقیقات خرماو میوه های گرمسیری به مدت 2 سال و 2 ماه فعالیت های پس از بازنشستگی تا پایان اسفند 1386 دبیر کمیسیون کشاورزی شورای پژوهش های علمی کشور
عضو هیئت تحریریه بولتن کمیسیون کشاورزی 
مسئول کمیته نظارت و ارزیابی کمیسیون کشاورزی 
 ویراستاری کتاب ها و گزارش ها و مقاله های علمی و تخصصی شاخه های مختلف در رشته های کشاورزی 
 مجموعه خلاصه دست آوردها و نتایج اجرای 600 پروژه ملی برنامه توسعه تحقیقات کشور، کمیسیون کشاورزی همراه با تنظیم و ویرایش نهایی گزارش عملکرد کمیسیون کشاورزی شورای پژوهش های علمی کشور در دو مرحله 
مجموعه گزارش نهایی زیر پروژه های پروژه توتک ضایعات گندم از تولید تا مصرف به مدیریت دکتر بهمن یزدی صمدی با 31 عنوان سال 1384
کتاب راهنمای گندمکاری-سازمان تات، نشر آموزش کشاورزی سال1394
کتاب راهنمای کلزا- سازمان تات،نشر آموزش کشاورزی سال 1394
کتاب راهنمای یونجه سازمان تات نشر آموزش کشاورزی سال 1394
کتاب راهنمای چغندرقندسازمان تات نشر آموزش کشاورزی سال 1394
کتاب حشره شناسی و آفات برنج تالیف دکتر حسن براری و دکتر بریمانی نشر آموزش کشاورزی سال 1394
کتاب قارچ سماروغ ترجمه دکتر ضیاء الدین بنی هاشمی انتشارات آییژ چاپ اول 1395

خلاصه

 kalantari 3.jpg

دکتر عیسی کلانتری 1362 تا 1367 (دکترای فیزویو لوژی بیو شیمی محصولات زراعی)

تاریخ تولد: روز  20  ماه  01  سال   1331  
 

ديپلم از دبيرستان خوارزمي تهران ، ليسانس دانشكده اروميه در رشته زراعت اصلاح نباتات سال 1354 . فوق ليسانس سال 1357 از دانشگاه نبراسكا امريكا در رشته فيزيولوژي زراعي ،‌ دكترا از دانشگاه آيوا ،‌ ايمز 
ايشان پس از مراجعت از آمريكا از سال 1361 تا كنون عهده دار وظايف ذيل بوده اند
در سال 1360 رشته فيزيولوژي ، ‌بيوشيمي زراعي 
سال 1361 سرپرست سازمان ترويج در وزارت كشاورزي 
سال هاي 1362 – 1367 رييس موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر 
سال هاي 1362-1364 رييس سازمان تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي 
سال هاي 1364- 1367 مديرعامل و رييس هيات مديره كشت و صنعت و دامپروري مغان 
سال هاي 1363 – 1368 سرپرست رشته هاي زراعت ، باغباني دانشگاه تربيت مدرس 
سال هاي 1367-1379 وزير كشاورزي 
سال هاي 1369-1375 رييس شوراي جهاني غذا (W.F.C) وابسته به سازمان ملل متحد . 
سال هاي 1379 – 1384 مشاور رييس جمهور -- سال 1379 – حال حاضر دبيركل خانه كشاورز 
سال هاي 1384 – حال حاضر مشاور عالي رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام 
از سال 1387 – تا كنون رييس گروه پژوهشي كشاورزي مركز تحقيقات استراتژيك كشور 
رييس كميته ملي المپيك 1369-1372 ، عضو هيات امناي دانشگاه هاي تربيت مدرس و شمال غرب كشور در دهه هاي 1360 و 1370 و نيمه اول دهه 1380 ، عضو هيات هاي امناي مجامع مختلف وابسته به غذا كشاورزي و تحقيقات در ارگان هاي مختلف بين المللي
انتشار دهها مقاله در نشريات مختلف يك جلد كتاب در مورد ظرفيت و توان توليد غذا در كشور

خلاصه

 mahlooji2.jpg

مهندس تقی محلوجی 1367 تا 1373 (فوق لیسانس اصلاح نباتات)

تاریخ تولد: روز   17   ماه   09   سال  1317  /  تاریخ وفات:  روز    ماه   05   سال 1403

مهندس محلوجی از بدو ورود به موسسه به عنوان کارشناس بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مشغول به کار بودند. از سال 1358 تا 1367 به عنوان ریاست بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر فعالیت داشتند.

خلاصه

 majidi 2.jpg

دکتر اسلام مجیدی هروان 1373 تا 1378 (دكتري اصلاح و بيماري)

تاریخ تولد: روز  10  ماه  10  سال  1329 / تاریخ وفات:  روز  08  ماه  01  سال  1402

كارشناسي رشته گياهپزشكي از دانشگاه تبريز، كارشناسي ارشد ژنتيك و اصلاح نباتات براي مقاومت به بيماري هاي از فرانسه، دكتري اصلاح و بيماري از فرانسه
سابقه تدريس (پژوهش) از سال: 1364
رئیس بخش تحقیقات فیزیولوژی و بیوشیمی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر 1373- 1368
رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر 1378 – 1373
عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشلورزی از سال 1378
عضو كميسيون هماهنگي تحقيقات از 1380، عضويت در انجمن بيماريهاي گياهي از 1362،  عضويت در انجمن IAPTCC امريكا از 1993، عضويت در انجمن ISHS از 1998، عضويت در انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ايران از 1372، عضويت در انجمن بيوتكنولوژي ايران از 1377، رئيس انجمن زراعت و اصلاح نباتات كشور از 1377 لغايت 1379، مدير مسئول مجله علمي و پژوهشي نهال و بذر از 1373 لغايت 1378
ترجمه و تدوين كتب:
بذرهاي مصنوعي- تاليف: 1-كومار ترجمه: اسلام مجيدي، حميد مدني، محمد حسن شيرزادي، محمدعلي چگيني، بهار 1386
توليد دانش فني: 
برنامه خودكفايي توليد هسته اوليه بذر سيب‌زميني (Minituber) به منظور توليد بذر سالم از طريق انتقال دانش فني به بخش خصوصي كشور- مجريان: سيدمجتبي خيام نكويي, علي اكبر حبشي, اسلام مجيدي, مرتضي ابراهيمي, پويا نجفي, اميد دبيراشرافي 
اختراع و اكتشاف:
فرآيند اضافه كردن باكتري استرپتومايسس به خاك جهت افزايش تحمل گياهان نسبت به تنش شوري- اكرم صادقي- اسلام مجيدي- ابراهيم كريمي- پيمان عباس زاده- مجيد قرباني- حسين عسكري- غلامرضا صالحي و مجتبي خيام نكويي.
معرفي رقم:
گزارش معرفي لاين گندم نان با شجره 1-63-31/3/12300/Tob//Cno/Sx  ER.SAL.(79-81)=11 براي مناطق با تنش شوري خاك و آب  در اقليم معتدل- نام رقم : نیشابور، معرفي لاين گندم نان دابلدهاپلوئيد "DH4-209-1577F3" با شجره Vee”s”/Nac//1-66-22 ER.SAL.(79-81)=15براي اقليم هاي معتدل تحت تنش شوري خاك و آب- نام رقم: بم،  رقم لاين گندم آبي متحمل به شوري MS-81-14 با نام رقم ارگ،   رقم  جديد گندم كراس سرخ تخم با نام كوير (Stm/3/Kal//V534/Jit716) مناسب كشت در اراضي با محدوديت شوري در استان يزد و مناطق مشابه، رقم جديد گندم نان با نام نيشابور با كد E.R.SAL(79-81)،  رقم جديد گندم نان دابلدهاپلوئيد "UR.SAL.(78-81)=8" به نام سيستان براي مناطق با شورري خاك و آب در مناطق معتدل، رقم جو افضل ( از بين 7 لاين افضل 1 تا 7) از تودهاي بومي دشت افضل انتخاب و معرفي شده است.
مقاله در مجلات معتبر خارجی:   19 مقاله،  در کنفرانسها و سمپوزیومهای خارجی: 37 مقاله، در مجلات علمی پژوهشی داخلی: 100 مقاله، در کنگره های داخلی: 124 مقاله

خلاصه

saeedi 2.jpg 

دکتر عباس سعیدی 1378 تا 1380 (دکتری ژنتیک و اصلاح نباتات مولکولی)

تاریخ تولد: روز  30 ماه  01 سال  1340 

سمت‌های علمی و اجرایی:
رئیس بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر 1374 تا 1381
رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر 1378 تا 1380
رئیس دانشکده مهندسی انرژی و فناوری‌های نوین دانشگاه شهید بهشتی 1385 تا 1390
معاون آموزشی دانشگاه شهید بهشتی 1402 تاکنون
مدیر گروه بیوتکنولوژی دانشکده مهندسی انرژی و فناوری‌های زیستی دانشگاه شهید بهشتی 1385 تا 1393
معاون پژوهشی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی 1395 تا 1402
استاد نمونه کشوری در سال 1403
آثار علمی – تحقیقاتی:
ایشان دارای 51 مقاله کنفرانسی و 36 مقاله ژورنالی در مجلات داخل کشور هستند. طی سال 1403 با 38 پژوهشگر مختلف همکاری مستقیم علمی داشته که بیشترین همکاری وی با محسن اسماعیل‌زاده مقدم در انتشار 11 مقاله علمی بوده است. مقالات منتشرشده ایشان بیشتر در موضوعات گندم نان، پژوهش، بیماری‌ها و آفت‌ها تهیه‌شده است.

خلاصه

 keshavarz 2.jpg

مهندس عباس کشاورز (فوق لیسانس آبیاری زهکشی)

تاریخ تولد: روز   01      ماه   10     سال   1325

تحصیلات دانشگاهی:
کارشناسی (1349): آبیاری و آبادانی، دانشکده کشاورزی کرج.
کارشناسی ارشد (1354): آبیاری و آبادانی، دانشکده کشاورزی کرج.
تحقیقات:
ارائه 26 گزارش پژوهشی ملی و بین المللی شامل:
گزارش ملی تحقیقات بخش آب کشور در سال 1372
گزارش ملی تحقیقات بخش آب کشور در سال 1376
گزارش امنیت غذایی در سال 1392
گزارش وضع موجود آب و کشاورزی در سال 1392
گزارش آمایش سرزمین، آب و توسعه پایدار کشاورزی در سال 1382
استراتژی توسعه کشاورزی در سال 2010 (انگلیسی) در سال 1382
سیاست¬ها، نهادها و اقتصاد منابع آب و مدیریت حوضه رودخانه کرخه ایران ( انگلیسی) در سال 1382
کشاورزی ایران، نگاه راهبردی از منظر بخش خصوصی درسال 1392
دلایل عدم تحقق یا آسیب شناسی طرح"بررسی امکان افزایش عملکرد و تولید گندم آبی و دیم" در سال 1392

خلاصه

 mirzaei2.jpg

دکتر حسین میرزایی ندوشن 1384 تا 1386 (دکتری اصلاح نباتات)

تاریخ تولد: روز   01   ماه   05  سال   1338

دکتر حسین میرزایی ندوشن در شهرستان تفت یزد دیده به جهان گشود. وی در سال 1364 در دانشگاه تهران (رشته مهندسی کشاورزی) در مقطع لیسانس و در سال 1367 دانشگاه تربیت مدرس(رشته اصلاح نباتات) درمقطع فوق لیسانس  فارغ التحصیل شد. دکتر ندوشن تحصیلات دکتری (رشته اصلاح نباتات، ژنتیک کمی)  را در دانشگاه مسی زلاندنو گذراندو در سال 1373 در این دانشگاه فارغ التحصیل شد.
وی با مرتبه علمی استاد پژوهش پایه 35 در سمت عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، وزارت جهادکشاورزی بازنشسته شد.
دکتر ندوشن حدود 45 طرح تحقیقاتی در زمینه های مطالعات و ارزیابی های ژنتیکی، دموگرافی و دینامیک جمعیتی و غیره به عنوان مجری و بسیاری از طرح های تحقیقاتی در ستاد و استان ها همکاری و مشارکت داشته است. تالیف پنج کتاب ( داده پردازی و تجزیه و تحلیل آماری، مقدمه ای بر SAS در آنالیز طرح های آماری، یونجه های یکساله ، ژنتیک و اصلاح، مورینگا اعجاز طبیعت، باغ بذر درختان جنگلی) و چهار مقاله ازجمله آثار علمی وی به شمار می آید.

خلاصه

 aghaei.jpg

دکتر مصطفی آقائی سربرزه 1386 تا 1391 (دکتری اصلاح نباتات)

تاریخ تولد: روز   15 ماه   08   سال   1345

کارشناسی زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران دانشکده کشاورزی کرج 1368
کارشناسی ارشد اصلاح و نباتات دانشگاه تبریز 1372
دکتری اصلاح و نباتات (بیوتکنولوژی گیاهی) دانشگاه کشاورزی پنجاب هندوستان 1379
سوابق اجرایی و خدمتی:
رئیس کمیته کشاورزی جهاد سازندگی شهرستان اورامانات 1386
 معاون موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور1379
رئیس مرکز تحقیقات و منابع طبیعی کرمانشاه 1382
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه1386
رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر 1386-1391
معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی 1390
مشاور معاون وزیر و مدیر کل دفتر نظارت و ارزشیابی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی 1393
رئیس مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی کشور 1401 تا کنون 
به نژادگر گندم دوروم
سوابق علمی:
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر --- رتبه علمی – پژوهشی استاد تمام پایه 39--- دانشجوی ممتاز دانشگاه تهران 1368
دانشجوی ممتاز دانشگاه تبریز 1379
پژوهشگر نمونه کشوری 1382
مدیر پژوهشی نمونه کشوری 1387
معرفی / همکاری در معرفی 17 رقم زراعی گندم نان – گندم دوروم و جو
چاپ 65 مقاله علمی و پژوهشی در نشریات معتبر داخلی و خارجی
اجرای بیش از 125 پروژه تحقیقاتی ملی و استانی
مشاوره و راهنمایی 25 پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری
مشارکت در تالیف و انتشار 8 جلد کتاب

خلاصه

 niaz3.jpg

دکتر نیازعلی سپهوند 1391 تا 1392 (دکترای بیولوژی مولکولی اصلاح نباتات)

تاریخ تولد: روز   03 ماه   07 سال   1333

مهندسی کشاورزی زراعت دانشگاه ارومیه 1348-1351
اصلاح نباتات کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس 1351-1355
اصلاح نباتات (ژنتیک مولکولی) دکتری تخصصی انگلستان دانشگاه لندن 1376-1381
سابقه کاری و مدیریتی:
جهاد سازندگی استان لرستان 4 ماه 
مسئول کمیته کشاورزی و عضو شورای جهاد استان خرم آباد
سازمان جهاد کشاورزی (اداره کل کشاورزی و تعاون امور روستا های ) استان لرستان به مدت 6 سال 
محقق و عضو هیئت علمی بخش تحقیقات ژنتیک و ذخایر توراثی گیاهی (بانک ژن ملی گیاهی ایران) موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر به مدت 14 سال
عضو هیئت علمی و رئیس بخش تحقیقات سیب زمینی و حبوبات آبی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذربه مدت 4 سال 
معاون پشتیبانی و خدمات فنی تحقیقاتی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر به مدت 6 سال
سرپرست موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر به مدت 1 سال
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طیبعی استان تهران به مدت 5/1 سال
عضو هیئت مدیره شرکت شهرک گلخانه ای سبزینه دشت مهر آرتا البرز (بخش خصوصی) از سال 1398 تا 1401 البرز نظر آباد 
بنیان گزار و عضو هیئت مدیره شرکت نیکان بذر آرمان (بخش خصوصی) از سال 1398 تا کنون کرج
کتب و نشریات:
خندان عاطفه، حسن حسن آبادی،نیاز علی سپهوند 1386 دستورالعمل آزمون های تمایز، یکنواختی و پایداری سیب زمینی سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی – موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
نیاز علی سپهوند، گودرز نجفیان 1394 آشنایی با گیاه کینوا، نمایندگی فائو در ایران و موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر 
اصلاح و معرفی اولین رقم سیب زمینی در ایران توسط محققان بخش تحقیقات سبزی و صیفی و حبوبات آبی در زمان ریاست بخش در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر 
اصلاح و معرفی پیاز اصلاح شده ایرانی امید بخش سفید قم برای اولین بار در کشور در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
وارد کردن بذر دو نمونه گیاه کینوا همراه با هیئت اعزامی وزارت جهاد کشاورزی با همکاری آقای مهندس محسن تواضع از کشور بولیوی
اجرای طرح های متعدد تحقیقاتی ملی،بین الملی، ترویجی، پایان نامه های کارشناسی ارشد ،دکتری با همکاری دانشگاه های مختلف کشور برای توسعه زراعی، علمی و تجاری کینوا در ایران.

خلاصه

 najafian 2.jpg

دکتر گودرز نجفیان 1392 تا 1401 (دکترای تخصصی اصلاح نباتات)

تاریخ تولد: روز   01  ماه   04  سال   1344

1370 تا 1382 بعنوان به نژاد گر گندم در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه

1382 تا کنون بعنوان مسئول برنامه به نژادی گندم آبی برای اقلیم معتدل کشور در بخش تحقیقات غلات

1383 تا 1398 مسئول واحد شیمی و تکنولوژی غلات بخش تحقیقات غلات

1385 تا 1387 معاون بخش تحقیقات غلات

1392/06/01 تا 1392/12/25 رئیس بخش تحقیقات غلات

1392/11/12  تا 1401/12/22 رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر

اجرای بیش از 85  فقره پروژه تحقیقاتی در زمینه به نژادی و کیفیت گندم و همکاری در اجرای بیش از 50 فقره پروژه های تحقیقاتی دیگران

مسئولیت/ مشارکت در انتشار بیش از 70  فقره مقاله علمی – پژوهشی در مجلات فارسی و انگلیسی داخل و خارج از کشور

مسئولیت / مشارکت در ارائه بیش 70  فقره مقاله علمی در مجموعه کنفرانس های داخلی و خارجی

مسئول کمیته به نژادی در تهیه برنامه راهبردی گندم

معرفی 13 رقم گندم آبی: بهار، پارسی، سیوند ، سیروان (متحمل به خشکی) ، بهاران (متحمل به خشکی) ، رخشان (با پتانسیل عملکرد بالا) ، طلایی (بسیاز زودرس) ، ترابی (متحمل به خشکی) ، امین ، فرین ، دانش، بامداد و سپهر از سال 1386 تا کنون در جایگاه مسئول برنامه به نژادی گندم آبی در اقلیم معتدل کشور و مشارکت در معرفی رقم پیشتاز

مشخصات افتراقي ارقام تجاري و لاينهاي اميد بخش گندم كشت شده در ايران بر اساس استانداردهاي اتحاديه بين المللي حفاظت از واريته هاي جديد گياهي- نقشه های پهنه بندی و ارزیابی ویژگی های کیفیت گندم تولیدی زارعین مناطق مختلف کشور در سطح استان و شهرستان- راهنمای گندم (کاشت، داشت، برداشت)- برنامه ارتقای بهره وری آب در برخی محصولات زراعی و صیفی- ارقام گندم ایران ( معرفی شده طی سالهای 1398-1310 )- مشارکت در انتشار برخی نشریه های ترویجی و مشارکت در تهیه دستورالعمل ملی آزمونهای تمایز، یکنواختی و پایداری در گندم نان -- مشارکت در برگزاری کارگاههای آموزشی علمی در زمینه خشکی (بین المللی: سال 1388 در کرج)، کیفیت گندم (داخلی سال 1389 کرج)، و هفته انتقال یافته ها در سالهای مختلف و شرکت در کارگاههای مختلف داخلی و بین المللی در زمینه های مختلف- داوری و ویراستاری بیش از 100 مقاله علمی پژوهشی برای مجلات علمی پژوهشی نهال وبذر، علوم زراعی ایران، ژنتیک نوین، زیست فناوری گیاهان زراعی، علوم گیاهان زراعی ایران، Crop Breeding Journal و JAST
داوری بیش از 100 مقاله برای کنگره های مختلف علوم زراعت و اصلاح نباتات و ژنتیک-راهنمایی 12 رساله و مشاوره 8 رساله فوق لیسانس، راهنمایی دو رساله و مشاوره چهار رساله دوره دکتری- عضو انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات- عضو هیئت تحریریه مجلات علمی پژوهشی علوم زراعی ایران ، زیست فناوری گیاهان زراعی و Crop Breeding Journal
مدیر مسئول سه نشریه علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر از سال 1393 تا 1401- عضو کمیته علمی- فنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر از سال 1386 تا کنون
نماینده موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر در انجمن بین المللی علوم و تکنولوژی غلات (ICCاز سال 1383 تا 1389)-- عضو هیات ممیزه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از سال 1397 تا 1401- دبیری و مدیریت بر پایی جشنواره معرفی ارقام زراعی و باغی از سال 1394 ( جشنواره های اول، دوم و سوم)- پژوهشگر برتر کشوری از وزارت جهاد کشاورزی در جشنواره یازدهم تجلیل از پژوهشگران برتر کشور 1389 توسط وزرات علوم، تحقیقات و فناوری- پژوهشگر برگزیده وزارت جهاد کشاورزی در سال 1387

خلاصه

 zamanian 2.jpg

دکتر محمد زمانیان 1401 تاکنون (دکترای تخصصی زراعت)

تاریخ تولد: روز   01  ماه   01  سال   1345


محقق گیاهان علوفه اي در مرکز تحقیقات کشاورزي و منابع طبیعی استان همدان از سال 1370 تا 1374 
مسئول برنامه بهنژادي و بهزراعی شبدر در بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای، از سال 1377 تا کنون 
معاون پشتیبانی و اداري و مالی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر از سال 1391 تا 1392 
عضو کارگروه بررسی صلاحیت عمومی اعضاي هیأت علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزي از سال 1393 تا کنون 
رئیس مؤسسه تحقیقات  اصلاح و تهیه نهال و بذر از اسفند 1401 سابقه پژوهشی و دستاوردهاي آن 
اجراي 38 پروژه تحقیقاتی در زمینه بهنژادي و بهزراعی شبدر و گیاهان علوفه اي 
همکاري در اجراي 21 پروژه تحقیقاتی 
مشاوره و نظارت بر اجراي 14 پروژه تحقیقاتی 
انتشار 58 مقاله علمی-پژوهشی در مجالت معتبر داخلی و خارجی 
انتشار 12 مقاله ترویجی در مجلات  معتبر داخلی 
انتشار 15 نشریه فنی و ترویجی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزي 
انتشار 6 یافته قابل ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزي 
ارائه 40 مقاله علمی در همایشها و کنفرانس هاي معتبر داخلی و خارجی 
معرفی چهار رقم شبدر: شبدر ایرانی پارس یکساله و پاییزه، متحمل به بیماري، مناسب کاشت در مناطق سرد و معتدل کشور، عملکرد کمی وکیفی بالا (، شبدر ایرانی عطار) یکساله و پاییزه-بهاره، چندچین با عملکرد کمی وکیفی باال (شبدر الکی البرز 1 ) یکساله و پاییزه-بهاره، زودرس، تکچین و سازگار با شرایط آب و هوایی مختلف کشور و شبدر قرمز نسیم )چندساله، چندچین، سازگار با شرایط آب و هوایی سرد، کوهستانی و معتدل و مناسب براي تولید علوفه در تمام فصول. 
دبیر و مسئول کمیته بهزراعی برنامه راهبردي گیاهان علوفه اي 
عضو کمیته اجرائی در پروژه مشترک ایران – فائو(TCP عضو کمیته محصولات علو فه ای دفتر ذرت و نباتات علوفه اي )
عضو هیئت تحریریه مجله علمی-پژوهشی نهال و بذر 
عضو کمیته فنی بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه اي 
عضو کمیته انتخاب علوفه کاران نمونه کشوري در معاونت ترویج 
هماهنگ کننده ستادي طرح افزایش تولید سایر گیاهان علوفه اي و تعادل دام و مرتع 
عضو کارگروه تخصصی تدوین دستورالعمل ملی تعیین ارزش زراعی محصول شبدر (VCUدر مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال) 
عضو کارگروه تخصصی تدوین دستورالعمل ملی تمایز، یکنواختی و پایداري در محصول شبدر (DUSدر مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال )
عضو گروه نظارت و هدایت طرحهاي تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر 
نماینده بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه اي در کمیته فنی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر (از سال 1380 به مدت چهار سال)
راهنمایی و مشاوره 23 پایاننامه کارشناسی ارشد و رساله دکتري تخصصی دانشگاههاي دولتی و آزاد اسلامی 
فرصت مطالعاتی 9 ماهه در دانشگاه هوکایدو ژاپن در سال 1396 و انجام یک پروژه تحقیقاتی با عنوان: ارزیابی تنوع ژنتیکی و مرفیزیولوژیکی ارقام شبدر ایرانی در شرایط تنش سرما 
مجري تولید بذر پایه و هسته هاي اولیه گونه هاي شبدر طی سالهاي 1394 تا 1401 
جذب اعتبار پژوهشی به مبلغ 2800000000 ریال از منبع بین لمللی FAO در قالب پروژه شماره /3401IRA/TCP در سال 1393-94 ) پنج درصد میزان مشارکت و فعالیت مربوط به شبدر
داوري و ویراستاري بیش از 80 مقاله علمی-پژوهشی براي مجالس معتبر داخلی و خارجی 
داوري بیش از 100 مقاله علمی براي همایشها و کنفرانسهاي معتبر 
داوري بیش از 15 رساله دکتري تخصصی دانشگاههاي دولتی و آزاد اسلامی 
عضویت در انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران تشویق ها و جوایز مهم
پژوهشگر نمونه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزي در سال 1384 
پژوهشگر نمونه استان تهران در سال 1388 
تشویق از طرف معاون محترم وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزي در سال 1394 بابت پیشبرد اهداف هئیت اجرایی جذب هئیت علمی 
تشویق از طرف معاون محترم توزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزي در سال 1394 بابت معرفی و تجلیل از نمونه هاي ملی کشاورزي 

6.1.8.0
گروه دورانV6.1.8.0